More
  TravelTips Memilih Seat Kapal Terbang

  Tips Memilih Seat Kapal Terbang

  Musim perayaan akan tiba tidak lama lagi, pasti anda diluar sana telah pun membeli tiket bas mahupun kapal terbang untuk pulang beraya. Untuk post kali ini Haqem nak kongsikan kepada anda beberapa tips memilih seat kapal terbang. Ada sesetengah orang yang tidak kisah mengenai tempat duduk asalkan ada tempat duduk. hihi.

  #1 Keselamatan

  Kalau anda seorang yang utamakan keselamatan boleh pilih seat yang ke 34 dan keatas dibahagian belakang. Sebuah kajian mendapati penumpang yang duduk di belakang pesawat mempunyai 40% lebih tinggi untuk hidup apabila berlaku kemalangan pesawat.

  #2 Penerbangan Selesa dan Tenang

  Kalau nak penerbangan yang lebih selesa boleh pilih seat first class/bussiness class boleh layan movie dalam pernerbangan. Kalau yang bajet kurang tu boleh pilih seat selepas sayap kapal terbang biasanya seat yang ke 28 dan keatas.

  #3 Penerbangan Mimpi Indah

  Kalau jenis yang naik kapal terbang terus tidur boleh pilih seat bahagian tengah, tepi tingkap. Anda boleh sandar ditepi tingkap sambil melihat pemandangan luar.

  Haa! lepas ni bolehlah pilih seat yang sesuai untuk perjalanan yang jauh mahupun dekat dengan tempat duduk pilihan yang selesa. Jangan lupa kongsikan kepada rakan-rakan di media sosial dan tekan like di FB kami. 🙂

  Artikel Terkini

  Apa kata anda?

  Medan komen tidak boleh kosong!
  Medan nama diperlukan