Musim perayaan akan tiba tidak lama lagi, pasti anda diluar sana telah pun membeli tiket bas mahupun kapal terbang untuk pulang beraya. Untuk post kali ini Haqem nak kongsikan kepada anda beberapa tips memilih seat kapal terbang. Ada sesetengah orang yang tidak kisah mengenai tempat duduk asalkan ada tempat duduk. hihi.

#1 Keselamatan

Kalau anda seorang yang utamakan keselamatan boleh pilih seat yang ke 34 dan keatas dibahagian belakang. Sebuah kajian mendapati penumpang yang duduk di belakang pesawat mempunyai 40% lebih tinggi untuk hidup apabila berlaku kemalangan pesawat.

#2 Penerbangan Selesa dan Tenang

Kalau nak penerbangan yang lebih selesa boleh pilih seat first class/bussiness class boleh layan movie dalam pernerbangan. Kalau yang bajet kurang tu boleh pilih seat selepas sayap kapal terbang biasanya seat yang ke 28 dan keatas.

#3 Penerbangan Mimpi Indah

Kalau jenis yang naik kapal terbang terus tidur boleh pilih seat bahagian tengah, tepi tingkap. Anda boleh sandar ditepi tingkap sambil melihat pemandangan luar.

Haa! lepas ni bolehlah pilih seat yang sesuai untuk perjalanan yang jauh mahupun dekat dengan tempat duduk pilihan yang selesa. Jangan lupa kongsikan kepada rakan-rakan di media sosial dan tekan like di FB kami. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here