More
  TeknologiCONNECTme Perkhidmatan Internet Menggunakan Piring Satelit Bakal Dilancarkan 8 Mac Ini

  CONNECTme Perkhidmatan Internet Menggunakan Piring Satelit Bakal Dilancarkan 8 Mac Ini

  Pada hari ini kita mendengar penggunaan internet di Malaysia yang menggunakan kabel LAN dan talian mudah alih, tapi mustahil untuk menggunakan piring satelit sebagai internet utama. Dengan adanya CONNECTme perkhidmatan internet menggunakan piring satelit akan wujud tidak lama lagi pada 8 Mac ini.

  Harga tawaran internet dari CONNECTme bermula RM 25 untuk 1GB dengan kelajuan 15Mbps dan RM450 sebulan untuk 25GB dengan kelajuan 15Mbps. Selain itu, CONNECTme juga menawarkan 25GB percuma untuk 6 bulan pertama bagi pelan On-Demand. Untuk pelan Fixed pula ianya mempunyai kontrak selama 6 bulan, kesemua pelang tidak termasuk dengan yuran pemasangan.

  Sebelum menggunakan perkhidmatan internet dari CONNECTme ianya perlu membuat pemasangan piring satelit khusus untuk melayari internet, seperti perkhidmatan televisyen berbayar Astro.

  Kawasan jalur-lebar CONNECTme meliputi 100% Malaysia, dan tidak perlu risau tiada liputan dan sebagainya. 8 Mac 2018 adalah tarikh jangkaan pelancaran CONNECTme anda juga boleh melakukan pendaftaran bermula hari ini.

  Artikel Terkini

  Apa kata anda?

  Medan komen tidak boleh kosong!
  Medan nama diperlukan